15 Haziran 2014 Pazar

SAME MEANING WORDS KULLANIMI VE ÖNEMİ

 
 En önemli noktalardan biri eş/ benzer anlamlı kelimelerdir. IELTS ya da diğer sınavlarda birçok hatanın sebebi kelime bilgisinden kaynaklanmaktadır. IELTS için çok net söyleyebilirim ki birbirine yakın anlamlı kelimeleri bilirseniz reading sınavlarında sorulara vereceğiniz doğru cevap sayısı artar, çünkü reading sınavlarında bire bir cevaplar olmaz. Soru ile parçada geçen kelimeler farklı verilir. Cümlenin, kelimenin ya da söz öbeğinin anlamca karşılığına göre sorular cevaplanır. Benzer şekilde writing bölümü için bir kelimenin sürekli tekrarlanması Türkçe bir paragrafta ve metinde sizi nasıl rahatsız ediyorsa İngilizce yazacağınız Task-1 ya da Task-2 kısımlarında da bu sınavınızı değerlendiren kişileri aynı şekilde rahatsız edecektir. Bu nedenle yakın anlamlarda farklı kelimeler kullanmak her zaman sizin daha yüksek bir puan almanızı sağlar. 

Bu başlık altında farklı zaman dilimlerinde sık sık karşılaşacağınız kelimeleri vermeye çalışacağım.


 Aşağıdaki tablo sadece Task-1 için değil Task-2 ve Reading içinde sık sık kullanılan kelimelerdir. Bu sözcükleri öğrenmeniz özellikle grafik soruları için çok işinize yarayacaktır.


GO UP
GO DOWN
INCRASE
DECLINE
RISE
REDUCE
TO DOUBLE
FALL
GROW
DROP
SOAR
DESCENT




Yükselmek/ Artmak ve Azalmak/ düşmek anlamlarındaki bu benzer kelimeleri öğrenip cümle içinde kurarak buraya yorum olarak atabilir ya da sayfamıza mesaj olarak yazabilirsiniz :) 

Unutmayın pratik yapmak çok önemli :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder