7 Haziran 2014 Cumartesi

NEDEN IELTS SINAVI



Merhaba Arkadaşlar,

Kore'de Eğitim için gerekli şartlardan birisi de dil bilgisi/ yeterliliği. IELTS sınavı dil bilginizin kanıtı için gerekli sınavlardan birisidir. Kore'de seçeceğiniz uluslararsı okullardan / bölümlerden IELTS 5.5-7 arası not istenebilmektedir. IELTS dılında başka dil sınavları ve puan barajları bulunmaktadır, fakat ben kendi bilgim bu konuda diğerlerinden daha iyi olması sebebi ile IELTS hakkında notlar paylaşacağım.

IELTS, British yani İngiliz İngilizcesi bilginizi test etmektedir. Burada paylaşacağımız notlar genel olarak TOEFL için hazırlanan arkadaşlarımıza da yardımcı olacaktır, ama sınav soru ve kalıpları tamamen IELTS'e yöneliktir.

Amacımız,  IELTS sınavına girecek olan arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır. Sınav hakkında genel sorunlarınıza ya da gramer konusunda gelecek sorularınıza mutlaka cevap vereceğiz. Yalnız diğer konularda bilgimiz yettiği kadar sizleri yanlış yönlendirmemek adına temkinli davranacağız.

ILETS sınavı hakkında detaylı bilgiye www.britishcouncil.org.tr/exam/ielts resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

*TOEFL sınavı için blog yazmak, sayfamızda görev almak isteyen arkadaşlarımla blog bilgilerimizi paylaşabilir, sayfamızda görev verebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder